image431
Morotspuré i hela ansiktet....gott!

image432
Kravlar runt på golvet som vanligt.
Sanny tar sig på ett eller annat sätt framåt och på sidorna, men det sker ju inte med stor finess direkt, han kravlar hasar och har sig för att lyckas röra sig någon cm dit han vill. Han kan ställa sig på alla fyra och så står han så och gungar fram och tillbaka (nästan som juckningar). I sin gåstol kommer han fram lite för bra, och då ska han direkt till blomman som står på golvet och dra ner. Vänder man honom då och säger nej, så blir han jätte arg och skriker högt.

image433
Sanny i sin balja. Han är helt vild att bada, man får passa sig för det slutar alltid i att hela badrummet inklusive en själv blir nerblötad. Han plaskar och har sig, vänder sig på mage för att försöka simma i sin lilla balja. Han är ju så van vid att komma fram i poolen på babysimmet.
Tugga på badleksakerna är skönt, då han har fått två små tänder utstickande från tandköttet, två under-framtänder. Dem är jätte söta! Men sjukt vassa. Ibland biter han sig i fingret och då blir han oftast jätte arg, på mig! Som att det var mitt fel ;)

image434
Sanny gungade för första gången, han tyckte det var jätte kul! Dock var detta den kallaste dagen på året vilket kan synas på Sannys röda ögon :)

image435
Här står han på alla fyra!


Annars mår vi bra (om vi bortser från min fruktasvärda tandvärk, men detta skall åtgärdas förhoppningsvis imorgon)
Sanny har kommit igång med maten, han äter nu morot, broccoli, blomkål, potatis, majs, banan och gröt. Vi fortsätter frammåt och skall snart börja på de riktigt goda frukterna och med olika kötträtter :)
Borsta Sannys tänder har vi även börjat med, det är väl inte sådär super populärt men det går.
Sista trejde vaccineringen fick Sanny också för några veckor sedan, tuberkulos. Den man tar i vänster armen. Både jag och Fredrik har gamla ärr ifrån den sprutan. Han grät inte alls heller när han fick den utan reagerade knappt.
Sover rätt bra ändå, för att vara snart 7 månader. Häromnatten sov han från 22-07....det var underbart!

Och snart är vi färdiga med vår nya lägenhet och kan flytta in, det kommer bli skönt!

Nu ska jag kila iväg, min smärtsamma tand distraherar mig här nämligen.
Nu har vi fått vår lägenhet såld och flyttar vidare till ännu ett "projekt" fast med ett rum till denna gången, alltså en 3:a. Där borta är det nästan ännu mera jobb än vad det var med den hära, men kommer bli riktigt fin den med när den väl blir färdig.

Lägger ner bilderna som vår mäklare använde sig av.


Hallen;  Har inga före bilder på hallen men det som gjorts är väggarna, tagit bort den vita struckturtapeten som satt där innan och målat och så har Freddi bytat golvet till ett fint laminat golv (var en mörk plastmatta innan) och så har han sänkt taket med spottar och bytat ut garderoberna till skjutdörrar, men dem syns inte med på bilden
40506-416

Toaletten; inga direkta före bilder på det heller. Men där var vita badrumsmöbler/skåp istället för det i Ek och så var där ett grönt badkar som tog upp hela badrummet. Så vi bytade ut det till en duschvägg istället.
40506-419

Vardagsrummet; Inga bilder på det heller som det såg ut innan men det har målats på struckturtapet (vilket blev riktigt fint faktiskt) för struckturtapeten var vit med lite guld i så den såg helt skitig ut. Sen är det original ekparkett så mer gjorde vi inte där inne.
40506-417

Vardagsrummet (sett från hallen);  Vår fina julgran och julstjärnor. Då vi bor/bodde på 7:e våningen så är där världens utsikt.
40506-418

Sovrummet; Här fixade vi även väggarna då där var ful vit väv överallt. Målade grön fondvägg, resten av väggarna är ljus ljus grön :) Golvet är ekparkett, och det bytade vi inte. Sannys säng är till vänster om bilden.
40506-420

Sovrummet (väggen mittemot sängen); Där skulle vi också först byta ut garderoberna helt till skjutdörrar som i hallen men bestämde oss istället för att bara tapetsera de gamla dörrarna och sätt dit nya handtag.
40506-421

Köket; Här är det helt vidgjort. Hela köket byttes ut med vita luckor med asktäckskivor och askbänkskiva , det ända som sparades var fläkten som satt där innan. Vi satte upp ett coolt tyg med en glasskiva över. Och golvet byttes till ask-laminat för att matcha bänkskivan och så fixade faktiskt JAG väggarna själv, dessa hade hemsk struckturtapet. Anledningen till att jag skryter och betoner detta med väggarna var för att jag var faktiskt höggravid när jag gjorde detta, pillade ner tapet, bredspacklade, glasfibrade och målade med en gigantisk mage! Så då måste jag poängtera detta! :) haha
Min snickare Fredrik gjorde givetvis resten, själv.
40506-422

Köket (sett från fönstersidan);  Vårt kylskåp och frys gömmer sig bakom dörrarna brevid micron. Härifrån kan man se lite svagt garderoberna i hallen.
40506-423

Lite bilder vi tagit själva;

Köket vid diskhon, det räcker fasktiskt alldeles utmärkt med denna lilla då vi såg till att fixa dit en diskmaskin ;)
image424

Köket före renovering

image425

STÖK!
image426

matplatsen i köket...usch!
image427

Freddi i full gång med det nya köket
image428

Börjar hända saker, men det var långt ifrån färdigt...
image429

Avslutar med en liten sommarbild på balkongen
image430
40506-412
Busungen i vagnen

Ja så var han ett ½ år nu. Känns jätte konstigt. Tiden går super fort nu, och det går inte att stoppa den heller.

Han väger nu 8930 gram och är 71,8 cm lång. En stor men normal pojke.

Mycket har han lärt sig nu, det är så mycket nytt hela tiden så det är svårt att hålla reda på allt.

Vända sig från rygg till och mage till rygg fixar han lite för bra. Han vänder runt och snurrar runt flera varv och håller igång hela tiden. Tillslut har han lyckats ta sig utanför filten och på det hårda kalla golvet, vilket inte är så populärt.
Han kan även vrida sig när han ligger på mage och ta sig från en sida till en annan sida av filten (vi brukar ha han liggandes på en filt på vardagsrummsgolvet så att han kan röra sig fritt) 

Han gör allt för att krypa och det är inte mkt kvar nu för att han ska fatta hur det går till. Han lyfter upp sina ben i krypställning men sen trycker han ner ansiktet i filten istället för att lyfta upp det och så pressar han med benen fram så att han glider med ansiktet över golvet...inte så där jätte skönt. 
Jag är väl inte så där jätte stressad med att han ska kunna det utan det kommer ju när det kommer...haha men när det väl kommer så lär det bli ett himla springande för att hålla han undan allt han vill åt.

Han har kommit igång bättre med sin mat nu. Han äter potatis (inte med världens gladaste min men ändå) potatis/blomkål (denna är lite godare) och så morotspuré (detta är gott, men vissa dagar är det ingen höjdare ändå). Vi brukar blanda med en sked morotspuré och en sked potatis. Sen har jag börjat med att ge han gröt på morgonen med en klick äpple/päron puré i (tips från vår barnmorska) och det tycker han sådär om, men det har vi just börjat med så det är han inte direkt van vid.
Vi prövade även häromkvällen att ge honom välling. Men det var super äckligt. Fick kväljningar (men så fick han det av ersättning i början med)
Vatten är alltid gott att dricka, och då håller han gärna flaskan själv när han dricker. Han är duktig på det. Han drar ut den sen hittar han rätt med munnen och sugnappen igen.

Nappen gillar han nu oxå. Den kan han sitta och leka och undersöka med hur länge som helst. Många gånger när jag tittar till honom så har han lyckats stoppa nappen rätt i munnen och sitter där och suger på den.

Hans blöjor gillar han med, alltså han rycker åt sig den nya som han skall få på sig och börja pilla på den helt maniskt.

Han är jätte duktig med sina händer, tar verkligen tag i saker och för saken mellan båda händerna och sen i munnen för att smaka givetvis.

Han har börjat fatta ordet Hej oxå och sitt namn.
Hörde från en kvinna på simmet att hon hört från en barnteraput att barnet lär sig ordet efter att det sagts ca 400ggr. Säger man "Hej" till Sanny så får man ett liknande "hej-ljud" tillbaka.
Men säger jag nej, aja baja eller liknande så börjar han bara skratta :) haha

Sitter han i sin stol vid matbordet så ska han ha fatt i allt och bankar och slår mot bordet.

Han har börjat hålla om en när man bär honom och håller om honom. Då tar han tag i en runt halsen och kramar åt. Det är så mysigt.

Imorse hade jag lagt han i våran säng när pappa stack till jobbet för att mysa lite. Och när han sen vaknade så låg han och titta på mig som låg brevid med stora ögon. Sen sträckte han sin hand mot mitt ansikte och började klappa och känna. Han tog helt nätt och fint (vilket är ovanligt för han är annars helt hårdhänt)

Han sover sådär, men det är nog för att han inte blir mätt så att det håller en natt av bara ersättningen, kommer han igång mer med maten så ska det nog bli ändring på det. Men på senast har han faktiskt sovit fram till 5 innan han ska ha mat, och när han vaknat där innan så har jag gett honom nappen och så har han somnat om igen.
Och om dagarna tar han gärna sina vanliga power naps rätt ofta men korta perioder. Om man inte är ute med honom för då kan han sova hur länge som helst (det kan farmor och mormor intyga)

Inga tänder har synts till ännu, vet inte vart de blir av men de tänker visst inte komma upp ännu i varje fall.

Och att sitta för Sanny går sådär, han vill hellre stå och är nästan mer stabil på det viset med. Men när man sätter han så sitter han väldigt framlutat och stödjer sig på så vis att benen med vigheten tar emot. Istället för att musklerna i ryggen håller honom bak. Så han är ännu inte redo för det.

Hoppgungan han fick i julklapp är jätte kul, han förstår precis hur den fungerar. Han hoppar och skrattar och har hur kul som helst i den. Då vi inte har ett annat ställe att hänga den nu än i dörröppningen mot köket så har vi knappt använt den. Men vi flyttar nu till ny lägenhet (med ett rum till Sanny, han har inget nu) och där borta finns det tillgång att hänga den i vardagsrummet, där vi själva oxå vistas mest.

under de senaste veckorna har han fått vara mycket hos sina mor och farföräldrar som passat honom under tiden jag och Fredrik varit över i den nya lägenheten och spacklat och haft oss. Sanny är rätt lätt av sig då han alltid är en glad liten skit, och är han inte glad så är det bara sova han vill, eller mat. Dessutom tycker han det är kul hos de båda för där får han leka hela tiden :)


40506-413

Han använder fortfarande sin liggvagn, och han får precis plats i den men då tar fötterna ändå emot. SÅ lång är han. Men vi ska upp på vinden idag och hämta ner sittdelen för det är absolut dax för den nu. Man måste ändå alltid bylta upp honom i liggvagnen så att han kan se utanför den.

40506-414
Sanny med sin napp på väg att flyga ut..

40506-415
Det går ju inte att skratta med nappen i munnen...

Nej nu måste jag sluta för jag har en liten pojke att passa, han vaknade just :)
Finns ingen med bättre morgonhumör än honom..
Hör hur han gör ljud där inne nu "aaaaahhhaaahh ii aaahhh" sjunger han högt..haha