Jo den började hur kul som helst efter en galen helg tillsammans med Emelie och Helena....Skulle bara över till dem och umgås lite med litet glas vin...ett glas blev dock fler....sen var vi jättejobbiga!

Kom sedan till skolan på måndag, fixade modeller på modellcastingen till dagarna i veckan som jag behövde. Hade inga kunder alls, likaså Malin så hade hemskt mkt överskottsenergi som vi tog ut över alla. Jag hade ansvaret över receptionen på eftermiddagen, vilket jag tycket var hur kul som helst.
Svara i telefon, inga problem!
"Gud vad hon pratar i telefon, hon bara pratar och pratar..."- Min lärare Lisa var stolt över mig, hon känner igen sig själv kanske? ;)
Ta hand om espressomaskinen. No problemo! Eller?
"Hallåååeee! Vem är det som har receptionen, man måste ju tömma den hära, jaså är det du Miriam..Lyssnade inte du när jag gick igenom denna"  -Lisa igen, med ett småleende på läpparna
"Ehhh...Näe!" (mitt försvar)...
 "jaja" ...

Senare på kvällen, mot 19.00 var vi kvar i skolan då castingen varade till det.
Vi satt i köket och berättade hemska historier som vanligt, denna gången om våldtäktsmän och psykfall som sover under ens säng och går och tar av maten när man inte är hemma (detta hade tydligen hänt folk på riktigt!).
Jag som är så lättpåverkad blev jätterädd efter detta....började känna mig rätt illamående...kunde det vara att jag vart så rädd?
"Det är VINET Miriam, jag mår fortfarande illa av det!"- Helena

Åkte tillslut hem, men kände mig inte bättre.
Ville inte äta något, försökte kolla lite på tv...tittade på vänner där Rachel hade bakat och misslyckats värre än vad jag brukar göra...När Joey och Ross slaffsade i sig (Jo Ross slaffsade för att Rachel inte skulle hinna smaka hur äckligt det var) så mådde jag ännu sämre.
Slumrade till på soffan och när jag vaknade igen fick jag ropa efter Fredrik

"Freddi, Spannen, kräkas!"

Ja sen förstår ni nog resten själv.

Jag hade åkt på magsjuka! Nice....
Kräktes den natten i vår röda spann...inte trevligt alls, hade ont i hela kroppen, benen värkte och allt var skit!
Mitt i natten vaknar Fredrik och hojtar efter spannen, sen rinner floder ur honom med....Fred hade åkt på kräksjukan han med.
Så vi delade kräkspann den natten, uhhh

"Att dela kräkspann är kärlek det med"-  Förklarar Tove så fint i ett sms....

Har varit hemma nu sen dess, inte kräkt något mera sen den natten så jag känner mig fri att gå till skolan imorgon, fredag.

Sanny har inte åkt på det ännu, hoppas verkligen han slipper...får väl se när det även går kräksjuka på dagis...Hoppas!


Haha, hysteriskt!

EN rolig nyhet.
Lördag ska: Jag, Malin, Karin, Emelie och Helena till Make up studion och styla håret på några modeller som skall bli sminkade. Sedan ska de fotas och om de håller vad de sagt så skulle vi få dessa bilder med!
FAN vad kul! Vi ska vara där kl 7 på morgonen, så lär ju ta hela dagen. Sedan var det ju tänkt att vi skulle ut och festa på kvällen...får bara se om alla orkar. JAG orkar alltid!

Jag behöver seriöst folk som vill komma och klippa/färga sig.
Har tusen datum då jag behöver modeller, så jag tänker skriva upp dem här så kanske någon känner för det.
Att vara hårmodell innebär inte att något Crazy skall göras, utan det är som en vanlig klippning/färgning på skolan bara att det är en viss sak som skall göras som vi då skall hålla sig till och detta kommer inte kosta något  (bara färgmodeller får betala 100kr för färgen) men blir ändå lika "bevakat" av lärare (om inte mer) som en vanlig kundtid, och sakerna som skall göras har vi gjort innan men vi ska ju givetvis repetera denna termin, dessutom får vi numera betyg på det.


....Låter detta snurrigt? För jag har svårt att förklara mig!
 Men jag tar ett exempel, om jag behöver en hårmodell till ljusfärg, då är det alltså det vi kommer att göra (färga håret ljust) och detta var ett exempel, likaså med klippen.

Mitt enda krav till hårmodellen är att ta den tiden vi kommit överens om på allvar, är jättejobbigt när man står där antingen samma dag eller dagen innan och får höra att modellen inte tänker dyka upp.
Sedan är det en självklarhet att avboka om något förhinder skett, eller vid sjukdom osv, det förstår jag ju helt klart!

Så nu skriver jag mina modelldagar så får vi väl se om någon är intresserad här över.
Scandinavian Hair Academy heter skolan, om någon missat detta med allt mitt tjat.. :)


Tiderna är antingen 9.30 eller 13.30, oavsett datumet.

Kort modeller (Alltså hår som INTE är längre än till axlarna, vad som kommer göras är då frivilligt beroende på vad kunden vill uppnå):

13/1, 14/1 och 15/1 är datumen för kort

Graderings modeller (gradering är så som jag har det klippt i nacken, sedan hur det ser ut där fram och hur mkt man vill ha det i nacken får man bestämma själv....Victoria Beckhams gamla frisyr brukar vara en bra beskrivning på en gradering):

27/1, 28/1 och 29/1 är datumen för graderingen.

Ökad längd modeller (Uppklippning är vad det betyder och tror de flesta vet vad det är, annars fråga mig):

2/2, 3/2 och 4/2 är datumen för ökad längd


Färgmodeller (detta tar vi 100 kr för, och det är för att täcka färgens kostnad)

Mörkfärg modell (Om du vill ha en eller flera nyanser mörkare än din egen):

26/2 kl 9.30

Rödfärg modell
(färga håret i någon röd färg/nyans, behöver inte vara blodröd utan även en brunfärg med röd nyans i räknas som rödfärg):

5/3 kl 13.00

Ljusfärg modell (Ljusfärg kan enbart användas på ett hår som är naturligt, dvs som ej har färgats och kan du klara av att ljusa upp ca 2-3 steg  (skonsammare än blekning) och är perfekt för att färga utväxt, eller slinga om man är rätt ljus ändå. Resultatet blir mer naturligt än med blekning (tycker jag!) Så helst skall man väl vara som mörkast, så som jag är nu, för att ljusfärgen skall klara av att ljusa upp. Om någon vill veta mer om detta så fråga mig för jag kan som sagt inte förklara!)

12/3 9.30

Toning modell (valfri toning, valfri applicering. Vi gör som du vill huvudsaken är att toning användes. Toning kan inte ljusa upp ett hår, kan ändra nyansen på håret eller göra mörkare).

19/3 kl 13.00


Skolan skall även ha en casting för hårmodeller  på måndag den 12/1, så som sagt, vi har alltid behov av modeller.
Här är vi superseriösa! Jag fönar min karl snygg för fest...


Vart och fikade idag efter skolan med tjejerna i klassen.
Dem är så underbara! Vi satt nog nästan i 4 timmar och asgarvade om sjukt galna grejer.
Är så härligt att ha dessa fantastiska tjejer runt omkring sig. Vi satt och diskuterade hur totalt olika vi är varann allihop men ändå fungerar så bra tillsammans. Det är verkligen team work i våran klass och jag vet inte om jag hade klarat detta utan dem...

skrattfest

Malin och jag


Angelica och Karin

foton tagna av: Världens sötaste Emelie Wihlborg.


Ja så gjorde man något "drastiskt" ändå på egenhårvården....hehe

Gjorde mig typ 4 steg ljusare i hårfärgen, tycker jag passar bra till våren, när den nu infinner sig :)

Eller?