Äntligen kan jag skriva det! Vi har överraskat alla, både vänner och familj med att skicka ut kort utan att säga något före. Vilket liv det blev när alla fick sina kort, positivt liv alltså :D
Är så glad att vi har så fina vänner och familj!
Freddi och jag gifter oss samma år som vi firar 10 år tillsammans. Båda kände att det var dax och har länge väntat på den "rätta" tiden.

Bröllopet kommer bli väldigt intimt och "litet" jag är ingen som gillar för mycket prål. Nog kommer jag nog blogga lite om föreberedelserna också, men inte för mycket. Gillar att vara lite hemlig ;)

Så här såg våra bröllopinbjudningarna ut som våra gäster fick hem i sina brevlådor:och medföljande svarskort som gästerna får skicka tillbaka till oss:Jag har valt att ta bort en del info för att kunna visa här på bloggen, som ni säkert förstår!

Vi ser väldigt framemot det här båda två, och är väldigt pirriga och glada!
Tänkt att det skulle ta oss 10 år! :D Nåja, nu känner vi i alla fall varandra och vet vad vi ger oss in i...
typ!
HAHA


Klänning från H&M, fick av sin mormor.

Isa har minsann vuxit hon, och lärt sig ett och annat.
Hon är tex, 70 cm lång och väger 7540 gram.
Hon har fått sin andra vaccinering gjord och har bara den sista, för turberkulos kvar när hon är 6 månader.
Första gången skrek hon inte alls och blev knappt varm efter, sista gången blev hon jätteledsen och fick lite alvedon för febern innan natten kom.
Hon har även blivit laserbehandlad för sitt smultronmärke i ljumsken. Detta var inte kul alls när Isa blev tvungen att ligga still, och hållas fast. Själva lasern känns inte så mycket (fick prova på armen) så hon skrek mest av irritation och rädsla. Även om det sved i mammahjärtat. Vi valde att försöka ta bort den just för att den sitter precis i blöjkanten och sårar ofta, vilket gör ont för Isa. Vi ska på återbesök om en månad för att se hur många behandlingar till som behövs.

Isa sover numera i sin egna säng, som vi flyttat brevid min sida av sängen istället (Jo ibland hamnar hon brevid mig ändå mitt under natten när jag ammat och är lite smått förvirrad/halvt sovandes men det är mysigt det med).

Lilla damen får gröt på kvällen omkring 19. Sedan ska båda kidsen komma i pyamas och ibland även badas. Lagom till 20.00 vill både Sanny och Isa hoppa i säng. Ja kanske inte Sanny alla gånger, men han är så illa tvungen. 20.00 är då vi vill ha kidsen i sängen.
Isa snuttar då lite bröst, ibland vill hon inte ens ha det för gröten mättade tillräckligt.
Sedan tar hon nappen! Hör och häpna, det bara sa "poff" och så gillade hon den!
Mycket skönt, då jag faktiskt inte alltid behöver använda bröstet som första och enda snutte/tröstare.

Sedan lägger vi Isa i sin spjälsäng, vaggar den ytterst lite bara för att visa att man finns där och så sätter vi på babymonitorn och smyger ut. Sedan sussar Isa. Och Sanny med.

Hur hon vaknar över natten är så olika. Hon sover inte en hel natt utan tröst, men ibland räcker det med nappen för att somna om men ibland är man tydligen väldigt törstig också och då får jag amma litegrann.

Denna natten sov hon fantastiskt skönt, somna 20.00- vaknade 01.00 för lite tutte.
Vaknade sedan inte igen förrän vid 06.00 för tutte och sedan gick vi upp 8.00 för att hinna lämna brorsan på dagis.

Isa har börjat smakportioner, hon har testat det mesta men favorit är ändå majs och gröt.
 Resten tar sin tid, hon är en sådan tjej helt enkelt :)

Flaskan har jag helt givit upp om, hon hatar den. Kanske ska jag försöka med lite välling när det väl är dax och se om hon gillar det. Välling var superbra för Sanny när han hade börjat äta mat fullt ut och ändå ville ha en flaska på kvällen innan sängen för att komma till ro och samtidigt känna sig mätt under natten.

Isa sitter nästan, men inte riktigt, behöver mycket stöd.
Hon är inte jätteglad för att ligga på mage och vänder sig inte över till rygg, eller så har jag bara missat att hon kan det för jag har då inte sett det. Hon blir bara sur för att ingen kommer och vänder på henne när hon tröttnat.
Däremot tror Isa att hon kan stå. Ska helst stå hela tiden och benen ger inte vika för mycket. Får se om hon ens kommer börja krypa eller om hon skippar den fasen totalt?

Hon kan plocka upp saker och föra saker mellan båda händer.

Hon har fått två tänder!
framtänderna på nedervåningen. Biter mig ibland i bröstet, mindre kul!

Isa lyser verkligen upp när hennes pappa kommer hem, och hon har ett speciellt skratt och prat gentemot honom.
Likaså med sin storebror, man ser att det är bus i ögonen när han närmar sig och även med honom låter hon på ett annat sätt. Hon försöker alltid "fånga" honom när han går förbi och ofta när Sanny leker tillbaka får hon tag i hans hår och man hör ett "AJAJAJ!" och så sitter hon där med en hel tuss i handen :)
Kolla vad Freddi gjorde av sin julklapp han fick av mig! Tattade in barnens namn på underarmarna.
Bilden är tagen nästa dag, fortfarande omtejpad o blodigt med lite bläckspill här och var..