I jakt på mössor, vantar och halsdukar till kidsen (samma visa varje höst) så hittade vi några godbitar utöver de obligatoriska nödvändigheterna, bl.a. Denna fina klänning med hästar på från LINDEX. Så söt! Fanns även en liknande fast i body och med små detaljer på axlarna (finns bild från förra inlägget) som vi även stod och velade mellan.

Det brukar vara så när vi kollar kläder. Att jag velar mellan alla möjliga förslag för att plånboken envisas om att jag bara kan ta ett visst antal och så kan jag inte välja utan ist lägger till ännu fler alternativ så att Freddi säger stopp, "den där blir det, den förra såg ut som en tantdräkt" eller någon annan kommentar om hur ful en viss sak var:)
Så jag kommer med förslagen och han sållar/väljer (om inte jag tyckte hans val var det felaktiga valet såklart, tihi!).

Mössan och strumpbyxorna kommer från H&M. Mössan ska av hela tiden, allt ska av numera! Hittar henne tjutandes med tröjan över huvudet eller hur hon försökt dra av sig ena benet på strumpbyxan så den har blivit helt lång och töjd.

Hon blir då jävligt arg när hon inte får av sig plagget och spänner hela kroppen så hon blir knallröd i huvudet av ilska.. :) sjukt sött! Står du nära tar hon gärna tag i ditt ben och försöker få ut sin frustration genom att klämma åt med sina händer allt hon kan! Vad får de sånt ifrån egentligen, varken vi eller Sanny har ju "visat" henne det... ??

Ja Isas 1 årsdag närmar sig med stormsteg, hon börjar dagis redan den 1 oktober (mamma hjärtat går i kras). Jag vet att många undrar varje år vad barnen önskar sig/behöver och eftersom många av er "presentköpare" läser min blogg så tänkte jag tipsa er om en hel del nödvändheter inför dagisstart.
 
Trots att vi har en liten tjej så har vi inte alls handlat så fasligt mycket kläder (om man jämför med vad som anses vara normalt att spendera, och jämförelsevis med hur vi handlade till Sanny)
Men nu börjar det ta slut i förrådet, och saker och ting är för trångt. Att hösten kommer lagom till inskolning gör inte saken lättare, nu behövs det alla möjliga ytterplagg för att en krypandes liten toddler ska hålla sig varm och torr ute på dagisgården.
 
 
Praktiska önskelistan, bara att välja och vraka...:P
 • Regnkläder strl 86!
 • Gummistövlar strl 21!
 • Fleecetröja att ha innaför jackan, strl 86
 • Byxor och Jeans. Harembyxa we LOVE! strl 86.
 • grövre strumpbyxor strl 80-86
 • Pyjamas strl 86
 • Bodys strl 86
 • Koftor strl 86
 • Leggings strl 86
 
Litet exempel på vad som gillas i färgväg:

 
     H&M 

              

  Lindex

    Zara, jävla zara har alldeles för fina kläder, höll på sätta i halsen när jag hittade detta...

 

Och favoritfärgerna denna höst är Lila, plommonlila, Rött, Stark grön, brunt, jeans, gammelrosa eller cerise, leopard såklart, cremevit, fuskpäls, manschester och fotograferade djur alt rådjur hallå! :D Även svart och grått kan vara tufft! Har jag sagt alla färger och material nu? ;)

Vill någon köpa leksaker, för visst ska en 1 åring få lite leksaker på sin stora dag så önskas det:
 
 • Träleksaker, inget plast! (måste självklart inte vara brio)
 • leksaker i tyg, gosedjur, dockor! Låtsasmat finns både på tex. Ikea och utvalda leksaksaffärer.

Pussel och böcker behövs inte om det inte är någon särskild bok då hon har MASSOR efter storebror!

 

 

Långt och kanske lite smådrygt inlägg men det blev inget mer idag, slipas golv på Isas rum och jag har feting tvätten som jag betar av (haft slut på tvättmedel och glömt handla varje gång).

Ta hand om er alla!

 

Eller stora. Dessa yoghurt glassarna kan man äta utan dåligt samvete, passar utmärkt både som efterrätt eller mellis. Man göra dem lite hursomhelst och blir nog bäst om man höftar och smakar av efter som. Men i denna hade jag väl ca:

100g turkisk yoghurt
100g frysta hallon
50g frysta blåbär
Stevia efter smak (naturligt sötningsmedel) eller 1 banan men hade ingen hemma, banan har en tendens att stå för den söta smaken
1/2 msk kakao
(om ni gör till er själva och gillar chilichokladglasss, ta i lite Cayenne, mums)

Sedan mixa med mixer/stavmixer och häll upp i formar och frys alt. Häll upp direkt i skål och ät som vanlig mjuk glass. Mina formar kommer från IKEA

Sanny älskade det och det gjorde även jag, går såklart att mixa med alla möjliga frukter. Fantasin sätter gränserna!