Hittade för ett bra tag sedan några godbitar på secondhand. Jag var inte på jakt efter något särskilt, jo just det jag ville ha någon typ av centerpiece för vardagsrummet. Alltså något fulsnyggt föremål/detalj som man helt enkelt skulle tappa andan när man fick syn på. Hittade inget sådant direkt, fick tag i en vas jag tyckte var snygg men som Freddi tyckte var apful så jag lade faktiskt tillbaka den. Men något fick jag med mig hem, såklart :)
 
 
 
 
Denna vackra birdie tavla, med matchande maskot till. Har inte hittat någon klar plats för dem ännu för jag vill ju gärna att det ska kunna stå tillsammans. Tavlan är så fin, ser ut som att det är målat på typ silke så det kan mycket väl vara att det är så, och så ett väldigt asiatiskt motiv. Jag faller ju alltid tillbaka på just asiatiska detaljer som ni vet.
 
Och så nu.... det som fick bli den dagens centerpiece i SPEGEL form, för jag hittade inget annat och när jag fick syn på denna spegel så bara föll jag för den...
 
 
Vet inte vad som gjorde att jag blev så kär i den.. Den är rätt söndrig/sliten och tung som fan, inte tala om dammig. Hela baksidan är täckt med tjockt damm. Men jag fick en idé om att den har stått någonstans väldigt länge, och så känns den välgjord och arbetad ut, och gammal!
Om man kollar på baksidan på den, sättet den är uppbyggd på, nej jag får fjärillar i magen av den.
Fast den kan se ganska ful ut också, Freddi kollade lite med avsmak på den först
"jag förstår inte riktigt, men jaja den kanske blir snygg sen när den kommer upp" HAHA!
Tänkte möjigtvis ha den vid matbordet i vardagrummet. Och under den skulle jag vilja ha ett slags gammalt sideboard med vitrindörrar, i något mörkt träslag eller i färgen svart. I den skulle jag haft grejer som man vill visa upp eller kanske porslin och saker man använder när man ska duka upp matbordet och ha finmiddag tex.
Ja, jag vet inte ännu. Men spegeln fanns där då, och det är då man måste slå till :D
 
 
Har gjort om lite i vardagsrummet. Flyttat soffan och satt upp lite hösttavlor och höstkuddar (jag vet kuddarna är helt platta för Isa har hoppat där) Dessa bytar jag ut till ljusare motiv, mer avskalat svartvit till våren... Det är något med hösten som får mig att dra mig till mustiga brun/bronsiga färger
Vet ni föresten vad jag fick ge för "päls"kuddarna? 10 kr för båda, av en ung tjej som sålde sina på loppis! Fynd!
 
 
dekoration, figurin, hemma hos, inredning, inspiration, loppis, loppisfynd, secondhand, spegel, tavla,

Kommentera

Publiceras ej