Jag var en runda med mamma förbi våra favoritfyndställen idag.
 
Jag fyndade inte så mycket, men mamma hittade ett jätte fint pedestalbord till hennes blommor, bland annat.
 
 
Fick i alla fall hem några godbitar:
 
Två ljusstakar i mörkt trä och koppar hållare från Emmaus, 25 kr styck. Jag ska nog måla dessa svarta och behålla kopparn. Hade ett par tidigare som mamma fyndat till mig, men de hade inte några hållare så ljusen brände ner dem tills att de var helt förstörda. Jag kollar på formen när jag köper något, gillar jag formen kan jag alltid göra något åt färgen (även om denna färg var rätt schysst den med, men är sugen på svart nu)
 
Denna lilla ask från Erikshjälpen. 15 kr. Var egentligen mamma som hittade den men hon tänkte lägga tillbaka den, det tyckte jag var alldeles för synd. Det är ju en asiatisk liten ask, som jag kan ha på mitt tråkiga badrum så det händer lite grejer där inne.
 
Fin förvaring till småsaker, kanske små klämmor eller ringar. Den är fin, jag gillar den :)
 
 
Sen hade mamma gjort ett super fynd. Åt mig och ungarna! Hon hade varit inne hos en gammal antikaffär och hittat några gamla barnböcker. Riktigt gamla, väl bevarade barn klassiker till böcker.
100 kr fick hon ge för de alla.
 
Alltså hur fina, vackra och underbara är de inte?! Freddi ska ju bygga en sån där "tallrikshylla" till Isas rum, fast till böcker. Där ska dessa få en hedersplats. Dessa böcker är lika vackra som tavlor, och så ska de få pryda väggarna också. Mamma var noga med att poängtera att "Inte låta barnen bläddra i dem själva!"
HAHA nej, självklart inte! Dessa ska läsas tillsammans, i myshörnan under en varm och gosig filt.
 
Min favorit, Bambi, som ni säkert förstår. Bilderna i den är så vackra. Man skulle kunna göra tavlor av varenda sida.
 
Jag hoppas dessa böcker kan finnas kvar i familjen länge, och skickas vidare i lika fint skick genom åren som går. Tänk vilken historia de har bakom sig! Jag blir helt lyrisk som vanligt....
 
 
 
 
ask, bambi, barn, barnböcker, dekoration, inredning, ljusstakar, loppis, loppisfynd, secondhand,

Kommentera

Publiceras ej