Sanny och vi brukar promenera ner till biblioteket nere i centrum (ca 5 min dit) för att låna lite böcker. Detta är något som uppskattas jättemycket hos Sanny. Han älskar ju böcker och att höra sagor. Roligt blir det dessto mer för mig då det istället för de gamla uttjatade böckerna härhemma som man läst om och om igen även läser lite "nyare" och så kostar det ingenting!
Dessa lånade vi en gång. Jag brukar ta böcker som har lite relaterat med Sanny.
Bajsboken tog jag mest för att allt som handlar om BAJS är sjukt roligt för en 4 åring och dess barnsliga mamma :)

Boken med det blåa monstret "alla monster är rädda för månen" handlade om en flicka som inte kunde sova för att monstrena kom när det blev mörkt, väldigt gulligt eftersom Sanny känner likadant om mörkret. Gulligast var att lösningen på problemet var att ha en katt i rummet som skrämmer bort monster :D Sanny har ju 3 katter, och behöver därför inte vara rädd mera, någonsin!

Vill tipsa om de bästa böckerna och samtidigt lite läskiga, som skräckisar för mindre barn är
"Sagan om den underbara familjen kanin och godistrollet" 
Och så finns det två till av den,
 "  -"-  och fru skräck" 
"  -"- och monstret i skogen"

Dessa kan jag verkligen rekommendera åt er med barn kring 4 års åldern och uppåt. Sanny älskar dessa, och jag höll på att kissa på mig lite av rädsla när jag läste fru skräck! Ja alltså rädsla på ett barnsnivå, men så är jag rätt barnslig.
De slutar alltid riktigt bra så barnet blir ju inte rädd efteråt, vad hemskt det hade varit?! och så har de en liten sensmoral med det de vill säga.
Godistrollet handlar tex om att man bara bör äta godis på lördagar och ingen annan dag alls för då kommer trollet och tar en, typ!
Höll på att garva ihjäl mig när vi bläddrade till sidan där pappa kanin satt och tryckte i sig godis en annan dag än lördag och lillebror kanin blev sjukt arg för att pappa fick och inte han... HAHA påminde om hur saker och ting går till här ibland, föräldrarna tjatar om lördagar men smugglar choklad mitt i veckan bakom ryggen när småknottarna gått och lagt sig :D Känner någon mer igen sig? Jävla sockerbehov!


Nu har vi en hel hög som vi hämtade igår och inte läst färdigt ännu. Ska hämta Sanny från dagis snart, sedan röja lite och tända lite ljus och göra det mysigt för att sedan läsa sagor fram till att pappa kommer hem. MYS!